Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier puder 20 dag
margaryna 10 dag
śmietana 3 łyżki
maliny mrożone 50 dag
proszek do pieczenia 1 torebka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placek malinowy

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz szklanką cukru pudru i szczyptą soli. Dodać miękką margarynę oraz śmietanę i szybko wyrobić ciasto. Rozwałkować placek i wyłożyć nim natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę. Wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni)podpieczone ciasto wyjąć i ułożyć na nim owoce. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypać przez sitko pozostałym cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.09.2011 16:01
jeszcze na czasie...
aginaa 28.09.2010 17:52
uwielbiam malinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak