Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
kasza manna 1|3 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 1|3 szklanki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder 3 łyżki
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Jajka utrzeć z cukrem. Banany obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Zmiksować lub przetrzeć przez sito, wymieszać z masą jajeczną i wyrobić na jednolitą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać do masy bananowej razem z kaszą manną i dobrze wymieszać lub zmiksować. Dodać olej i wyrobić na jednolitą masę. Przelać do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut. Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 17:52
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak