Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Marmurkowa Cioci Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1/2 szklanki
masło rozpuszczone 10 łyżek
mąka 3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao gorzkie 4 łyżeczki
zapach wedle uznania 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Marmurkowa Cioci Ani

1. zmieszać jajka, cukier, rozpuszczone masło. dodać mleko, mąkę, i część zapachu. miksować do uzyskania jednolitej masy.

2. wlać połowę uzyskanej masy w foremkę, \"umaśloną\" i wysypaną mąką lub bułką tartą.

3. do drugiej połowy ciasta wsypać kakao, dodać resztę zapachu i jeszcze raz wymieszać.

4. wlać resztę masy do foremki. zamieszać masy ze sobą, raz wystarczy. najlepiej wymytym i osuszonym dużym nożem.

5. piec przez ok godzinę w 180 stopniach. tutaj zależy to od piekarnika, ja mam gazowy. najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera. polać można dowolnym lukrem, czekoladą lub posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 18.10.2011 08:43
ladniutka
Krzysztof42 25.12.2010 14:08
lubię babki
krzysztof40 06.11.2010 10:03
Muszę to wypróbować !
nero 06.11.2010 09:53
Bardzo lubię słodkości a to może być całkiem niezłe .
iwona332 18.09.2010 15:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak