Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany filet z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bułka tarta pikantna do panierowania
jajko panierowania
mąka panierowania
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany filet z kurczaka

Mięso porcjujemy, nacieramy zmieżdżonym czosnkiem, przyprawą do drobiu, solimy. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym ojelu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.10.2012 18:32
filet z kurczaka mogę jeść codziennie;]
romanrafal
romanrafal 02.01.2011 08:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak