Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy syrop z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy syrop z pigwy

Owoce pigwy oczyszczamy. Kroimy na niewielkie kawałki (kostkę, plasterki). Przekładamy ją do słików na 3/4, zasypujemy cukrem. Na litrowy słoik dodajemy 3 łyżki cukru, zalewamy przegotowaną wodą, zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak