Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane cukinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnie cukinie 4 szt
pęczek nati pietruszki 1 szt
mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
musztarda 1łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2łyżeczki
sól, pieprz
czosnek 1 ząbek
małą puszka pomidorów 1 szt
ser żółty starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane cukinie

Bułkę namoczyć w wodzie. Cukinię oczyścić i przekroić wzdłuż na połowy, wydrążyć łyżką miąższ. Natkę posiekać. Nastawić piekarnik na 200 stopni. Cebulę wraz z miąższem cukinii posiekać bardzo drobno, podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Mięso zmieszać z cebulą i cukinią, natką, jajkiem, musztardą, słodką papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem oraz wyciśniętą bułką. Wszystko dokładnie wymieszać i farszem napełnić połówki cukinii. Pomidory odsączyć i posiekać, wymieszać z oregano, solą i pieprzem, Tak powstałym sosem polać formę i ułożyć na nim cukinie. Piec około 35 minut, potem wyjąć, posypać serem i zapiec następne 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 05.11.2010 02:33
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak