Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w maśle czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 płaty
czosnek 4 ząbki
masło 70 g
sól, pieprz
mąka 4 łyżki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w maśle czosnkowym

Pstrąga dokładnie umyć, nie zdejmować łusek, tylko odkroić wszystkie płetwy. Potem płaty starannie skropić sokiem z cytryn i przyprawić. Pstrąga odstawić na godzinę do lodówki. Później rybę obtoczyć z dwóch stron w mące i kłaść skórą ma dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumieni obsmażyć drugą stronę ryby.
W rondelku rozgrzać masło i dodać przeciśnięty czosnek.
Zdjętą z patelni rybę polewamy masłem czosnkowym - tak przygotowany pstrąg gotowy jest do spożycia. Podawać z ryżem lub frytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.12.2012 11:26
pyszna rybka
berys18 04.04.2011 09:59
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak