Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuleczki z mięsa w sałacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
mielona wołowina 25 dag
olej 3 łyżki
sól, pieprz
zielona sałata 1 szt
marchew 1 szt
szczypiorek
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kuleczki z mięsa w sałacie

Cebulę dymkę, czosnek posiekać. Ser, tartą bułkę, masło, jajko, cebulę i czosnek włożyć do naczynia i zagnieść. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kuleczki na kształt orzecha. Na rozgrzanym oleju smażyć kulki z dwóch stron około 10 minut. Sałatę oczyścić i opłukać. Paprykę pokroić w kostkę, obraną marchew w talarki, Szczypiorek drobno pokroić. Oliwę roztrzepać z octem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki polać sosem, rozłożyć na talerze i układać na nich ciepłe mięsne kulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.11.2010 02:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak