Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 różnokolorowe galaretki, opakowanie żelatyny, pół litra mleka, 1/2 szkl cukru, 2 cukry waniliowe.

Przepis i sposób przygotowania na: salceson

Galaretki przyrządzić, pokroić w kostkę.Mleko zagotować z cukrami, żelatynę wymieszać w pół szkl letniej wody, wlać do gorącego mleka i mieszać do rozpuszczenia. Do wystudzonego mleka wkładać pokrojone galaretki. Można całość wlać w jelito sztuczne lub foremkę aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.10.2011 09:37
fajne, inaczej podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak