Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 szklanka
cebula 1 szt
mleko 1/2 szklanki
sól pieprz do smaku
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby namoczyć w mleku,ugotować w osolonej wodzie, drobno pokroić cebule ,
prz esmażyć na łyżce masła , dodać bulion grzybowy, dusić 5min ,zrobić zasmażkę z mąki i masła dodać do sosu , doprawić przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak