Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w sosie śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 0,75 kg
cebula
śmietana 4-5 łyżek
mąka 1-2 łyżki
masło roślinne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w sosie śmietanowym

Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na maśle roślinnym uważając, aby nie podpiec jej zbyt mocno. Cebulkę dodać do grzybów, dodać 4 łyżki wody. Przyprawić. Dusić pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Śmietanę wymieszać z mąką, zagotować, dodać do grzybów.

Grzybki w sosie śmietanowym wyśmienicie smakują z ziemniakami, ryżem, a także makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.11.2010 11:46
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak