Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni nadziewane szpinakiem w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 80 dag
ser ricotta 40 dag
serki topione śmietankowe 2
mleko 350 ml
ząbki czosnku 2
kostka rosołowa
pół pomidora do dekoracji
suszone pomidory
masło 1 łyżka
cebula
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
cannelloni 17 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni nadziewane szpinakiem w sosie serowym

Na maśle należy zeszklić cebulę. Dodajemy szpinak i smażymy do
całkowitego rozmrożenia. Następnie wrzucamy kostkę rosołową i
czosnek – mieszamy, aż przyprawy dokładnie połączą się ze szpinakiem.
Na koniec dodajemy do smaku maggi.

Tak przygotowany szpinak należy dokładnie odsączyć na sitku i
przełożyć do miski. Wkruszyć ricottę i wymieszać.

Makaron cannelloni ugotować aż będzie średnio miękki (ważne, by go nie
rozgotować, bo będzie się rozpadał).

Mleko podgrzać w garnuszku i dodać 2 serki topione. Mieszać tak długo,
aż serki się rozpuszczą i powstanie gładki sos.

Makaron nadziewać szpinakiem i układać w żaroodpornym naczyniu
wysmarowanym tłuszczem. Zapiekać w temp. 200 stopni przez ok. 20-25
minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.03.2013 18:38
fantastyczne jest
cukiereczek 31.07.2011 14:20
mniam
iwona332 05.02.2011 00:06
super
Iwusia 17.12.2010 20:03
zapowiada sie smacznie :))
Ewa109 24.11.2010 21:42
Wypróbuje:)wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak