Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z musztardą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
natka pietruszki 1/2 pęczka
ostra musztarda 1/2 słoiczka
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
olej 1/4 szklanki
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z musztardą

Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem, natką pietruszki. Doprawić do smaku. Następnie powstałym sosem polać żeberka. Odstawić do lodówki na ok. 5 godzin. po tym czasie żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 45 minut w temp. 190 stopni co jakiś czas podlewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 15.03.2012 08:29
pyszności
malaczarna23 23.11.2011 12:44
pycha:)
Jaheira11 04.10.2011 23:31
ojjoj ale pyszności serwujesz :)
elwal
elwal 09.08.2010 15:30
Ja robię podobne, ale używam samej musztardy miodowej :)
noculos 19.06.2010 18:05
Dosyć prosty przepis, ale wynik rewelacyjny! Właśnie takie zeberka jadłam ostatnio u kolezanki i ich smak mnie po prostu zachwycił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak