Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior i fasolka w bułce tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
fasolki szparagowej żółtej 400 g
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior i fasolka w bułce tartej

Zagotowujemy wodę z dodatkiem kucharka i 1 łyżki masła, dodajemy pokrojoną na 3cm fasolkę szparagową, , gotujemy 10 minut, następnie dorzucamy podzielony na różyczki kalafior, gotujemy 5-7 minut. Wyjmujemy, odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, wrzucamy bułkę tartą, mieszamy, posypujemy kalafior z fasolką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 28.07.2011 11:25
pycha
IlonaAlbertos 01.04.2011 00:49
Smakowity dodatek do obiadu, uwielbiam taką fasolkę z kalafiorem :)
marta0906 19.11.2010 18:32
Bardzo dobre i tanie :)
SmacznaPyza 16.11.2010 11:50
moje ulubione warzywa, ale nie dodaję przyprawy do gotowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak