Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
cebula 100 g
masło 100 g
Kwas cytrynowy Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone z masłem

Grzyby oczyścić, umyć w całości. Grzyby twarde -np. gąski kilka minut gotować, dokładnie odcedzić, całe pokroić w paseczki. Cebulkę obrać, drobno pokroić, dodać do grzybów. Całość dusić na rozgrzanym maśle pod przykryciem około 10 minut, doprowadzić do odparowania większej części sosu. Dodać rozpuszczony w gotowanej wodzie kwasek cytrynowy. Dosypać pieprzu. Pasteryzować.

Półlitrowe słoiki pasteryzujemy godzinę, większe- 1,5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak