Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szklanka
jajko 2
mąka 1 szklanka
sól, pieprz
sos sojowy 2 łyżki
filet z kurczaka 700 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka w cieście piwnym

Filet z kurczaka dzielimy na podłużne kawałki, polewamy sosem sojowym, mieszamy, odstawiamy na 0,5 godziny.
W tym czasie mieszamy mąkę, jajka, piwo na jednolitą masę, przyprawiamy solą, pieprzem
Rozgrzewamy olej na patelni, zamaczamy kawałek kurczaka w cieście i od razu wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Ja podaję z sosem słodko pikantnym chilli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 01.06.2011 09:38
smakowite kąski
Agnik 26.04.2011 16:45
mniam
PaniMISIOWA 20.12.2010 17:25
apetyczne
Sarenka 23.09.2010 06:22
Wygladaja pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak