Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zurek z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 2 szklanki
grzyby suszone 1 szkl
ziemniaki młode 6 szt
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat
sól
bulion warzywny 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zurek z grzybami

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie (kilka godzin).
Zagotować bulion warzywny i dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Ziemniaki pokrajać w kostkę i wrzucić do wywaru. Dodać grzyby wraz z wodą. Gotować około 1/2 godziny.
Dodać zakwas i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.10.2011 09:04
mniam
Anna133 30.08.2011 11:12
ciekawy przepis
SmakolykiJoanny 04.08.2011 10:48
i zarazem prosty :)
Gonia555 20.07.2011 19:21
pyszny
slawekslawek 12.10.2010 08:48
i tu grzybki rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak