Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas (na chleb)

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 0.5 szklanki
woda 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas (na chleb)

Dzień I.
0.5 szklanki wody i 0.5 szklanki mąki żytniej zmieszać zostawić
Dzień II.
Jak wyżej
Dzień III.
dodać po Łyżce mąki i wody zmieszać i zostawić. na jeszcze 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

strzelec02 22.11.2010 22:48
lubię żurek na zakwasie własnej roboty
Tahitha 14.11.2010 12:03
Tego właśnie mi było trzeba. Dzięki za podpowiedź. :)
aga130982 23.10.2010 09:33
fajnie
alicjaja 25.09.2010 12:20
dziękuję ;D
alicjaja 25.09.2010 12:20
dziękuję ;D
alicjaja 25.09.2010 12:20
dziękuję ;D
Katarzyna/kate1980 24.09.2010 09:11
pewnie że super
alicjaja 23.09.2010 21:03
Pachnie nie najlepiej ale do chlebka super!
aginaa 22.09.2010 18:33
super
anna186 22.09.2010 18:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak