Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z sosem z grzybów leśnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 szkl
mleko 1 szkl
cebula 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
bulion 1/2 szkl
kasza 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z sosem z grzybów leśnych

Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Grzyby opłucz, wrzuc do garnka z wodą, doprowadź do gotowania, zbierz szumowiny i gotuj ok 10 min na wolnym ogniu. Odlej wodę. Na oliwie zeszklij cebulę, wrzuc grzyby i smaż chwilę. Wlej bulion i duś ok 15min. Dolej 1/2 szkl mleka. W pozostałym mleku rozmieszaj mąkę i mieszając wlej do sosu. Mieszaj aż zgęstnieje. Polej sosem kaszę. Udekoruj np listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak