Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz buraczany kwaszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 kg
czosnek 2-3 ząbki
woda 3 litry
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz buraczany kwaszony

Buraczki ćwikłowe umyć, obrać, opłukać, pokroić na cząstki i włożyć do garnka kamiennego. Między kawałki buraków włożyć 2-3 całe ząbki czosnku. 3 litry wody ugotować, posolić, ostudzić. Gdy będzie zimna, zalać buraki w kamiennym garnku.

Dla przyspieszenia kwaszenia można włożyć do zalewy kromkę chleba -razowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak