Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa z żelatyną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 kostki margarny
5 łyzek cukru pudru
3 łyżki kakao
1 łyzka żelatyny
2 łyzki wody
5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: polewa z żelatyną

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Cukier, kakao, rozpuszczoną żelatynę margarynę dobrze wymieszać . Nie dopuścić do zagotowania.Gdy będzie już stygła dodawać po łyżce śmietany i roztrzepać całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.10.2011 23:59
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak