Pascha z kandyzowanymi wiśniami

Pascha z kandyzowanymi wiśniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • jajka

    3 szt
  • masło

    15 dkg
  • śmietanka 22%

    1 szkl
  • cukier puder

    20 dkg
  • wiśnie kandyzowane

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg zmielic. Jaja utrzec z cukrem, dodac śmietanę. Wstawic do kompieli wodnej i podgrzewac mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjąc z ognia, dodac masło, twaróg i wiśnie. Delikatnie i dokładnie wymieszac. Masę przełożyc do formy w kształcie babki i wstawic na noc do lodówki. Ostrożnie wyjąc z formi i do czasu podania przechowywac w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

09.05.2011 10:27
Musi być smaczna :)

Krzysztof42

24.12.2010 11:52
słodko?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat