Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybki z wędzonym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 10 dag
gęsta śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku
jajko 3
ryba wędzona 30 dag
pietruszka zielona
drożdże 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rybki z wędzonym farszem

Do przesianej mąki dodać margarynę i jedno jajko, wlać drożdże wymieszane ze śmietaną, dodać szczyptę soli, zagnieść a następnie rozwałkować i wycinać dość duże kółka. Rybę obrać ze skóry, wyjąć ości, rozgnieść widelcem, dodać pietruszkę i jedno jajko, przyprawić. NA każdym kółku kłaść odpowiednią ilość farszu. Złożyć na pół, skleić i naciąć nożem. Z ziarenka pieprzu zrobić oko, posmarować jajkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.04.2012 17:38
super
krzyniu1984 11.04.2011 21:01
bardzo fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak