Rybki z wędzonym farszem

Rybki z wędzonym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • margaryna

    10 dag
  • gęsta śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajka

    3
  • ryba wędzona

    30 dag
  • pietruszka zielona

  • drożdże

    1 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać margarynę i jedno jajko, wlać drożdże wymieszane ze śmietaną, dodać szczyptę soli, zagnieść a następnie rozwałkować i wycinać dość duże kółka. Rybę obrać ze skóry, wyjąć ości, rozgnieść widelcem, dodać pietruszkę i jedno jajko, przyprawić. NA każdym kółku kłaść odpowiednią ilość farszu. Złożyć na pół, skleić i naciąć nożem. Z ziarenka pieprzu zrobić oko, posmarować jajkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

05.04.2012 17:38
super

krzyniu1984

11.04.2011 21:01
bardzo fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat