Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem i skwareczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ok1-1,5kg ziemniaków
ziele angielskie
2 małe cebule
słonina
sól, pieprz
mąka
mąka ziemniaczana 1-2łyżki
łopatka bez kości 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem i skwareczkami

Połowę ziemniaków ugotować i przepuścić przez maszynkę.Resztę zetrzeć na tarce na małych oczkach i odsączyć.Wymieszać,dodać sól,pieprz,jajko,mąkę ziemniaczaną i \"na oko\" zwykłą mąkę do wyrobienia ciasta. Mięso oczyścić i ugotować razem z liściem i zielem.Ostudzić i zmielić razem z zeszklonymi cebulami. Z wyrobionego ciasta formować kulki i napełniać je farszem(najlepiej za pomocą szklanki wycinać placuszki,napełniać i zwijać w kulki:) ).Wrzucić do gotującej się wody i czekać aż wypłyną.
Słoninę pokroić w malutkie kawałeczki i stopić na patelni.Dodać pyzy i smażyć aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.06.2011 09:01
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak