Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 kg papryki
ziele angielskie
pieprz w ziarenkach
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek
olej
1,5 szklanki octu
2,5 l wody
4 łyżki soli
4 łyzki octu

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy, pokrojony w plastry ząbek czosnku,2 łyżki oleju.Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak