Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie w wersji pikantnej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie 12 sztuk
twarożek 1 sztuka
papryka mielona 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie w wersji pikantnej

Ptysie rozcinamy w poprzek. Twarożek rozcieramy ze śmietaną, pieprzem, solą do smaku i gałką muszkatołową. Dodajemy łyżkę mielonej papryki. Myjemy i oczyszczamy papryki. zcieramy je na tarce i te dodajemy do twarożku. Twarożek rozsmarowujemy grubo na ptysiach, nakrywamy górą i dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 04.12.2010 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak