Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser topiony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
szczypta sody
papryka mielona
biały ser 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: ser topiony

Ser rozdrabniamy, posypujemy szczyptą sody i zostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu. Po 3 dniach wykładamy na patelnię na stopioną margarynę i podgrzewamy na małym ogniu, aż się rozpuści. Zestawiamy z ognia, dodajemy żółtko, solimy i dodajemy paprykę, mieszamy dokładnie. Przelewamy do formy, naczynia i studzimy. Najlepiej do opakowania po maśle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.05.2011 12:43
hm, sam nie wiem co z tego wyjdzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak