Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka po dodaniu szczypty soli ubić na sztywną pianę. Następnie dodać powoli cukier najlepiej po jednej łyżce i dalej ubijać aż do całkowitego jego rozpuszczenia. Powstałą pianę łyżeczką układać na blaszce do pieczenia. Włożyć do mocno nagrzanego piekarnika i czekać, aż białko się zetnie. Następnie wyłączyć piekarnik i nie wyjmując ciasteczek suszyć przez ok. 1,5 godziny. Ja dość często do masy dodaję rozpuszczoną łyżeczkę kawy. Wówczas bezy mają delikatny kawowy smak
. Idealnie nadają się na podwieczorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 29.03.2012 22:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak