Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z parmezanem i szynką parmeńską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
parmezan 2,5 łyżki
szynka parmeńska 4 plastry
sól
pomidorki cherry do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z parmezanem i szynką parmeńską

1.Jajka roztrzepać na gładką masę w misecce z dodatkiem soli i pieprzu.
2.Plastry szynki pokroić na drobną kosteczkę.
3.Szynkę podsmażyć na maśle.
4.Do masy jajecznej dodać starty parmezan.
5.Wlać jajka z permezanem na patelnię i energicznie mieszać, aż do ścięcia jajek.
6.Jajecznicę można udekorować połówkami pomidorków cherry oraz listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 07.05.2012 13:55
zapowiada się bardzo smaczna jajecznica:)
olkaaa 12.01.2012 07:31
fajne
Wojt@s
Wojt@s 14.10.2011 12:02
musi być smaczne tylko szkoda że brak zdjęcia ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak