Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
woda 1 szklanka
octu 1 szklanka
łyżeczka ziela angielskiego
łyżeczka pieprzu ziarnistego
5 liści laurowych
łyżeczka soli
4 łyżeczki cukru
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

podgrzybki obieramy i kroimy w kawałki, i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, pod koniec dorzucamy pokrojoną w talarki cebule aby sie obgotowala. Grzybki przekładamy do słoików. Z wody octu i wszytskich przypraw przygotowujemy zalewe, goracą zalewamy słoiki. Zakrecamy, odwracamy do góry dnem i czekamy 2-3 tyg az będą dobre do jedzenia:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 26.11.2013 10:00
wyglądają nieziemsko
Izabela/bella81 20.01.2012 00:13
pycha
jasiek 14.09.2011 17:42
świetne grzybki
ben-ka 23.08.2011 08:40
grzybki to ja lubię:)
Marek6 11.07.2011 21:16
Dobre.
monisia1977 10.01.2011 14:26
pycha
misia53 24.10.2010 19:13
Mam wielką ochote na te podgrzybki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak