Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wielkanocna

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z szynki 1 kg
majeranek 2 łyżki
czerwony delikat 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
pieprz mielony 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
rękaw do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wielkanocna

Mięso umyć ,osuszyć.W misce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć szynkę.Włożyć szynkę na 4 godziny do lodówki.Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku w 170 st około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.03.2013 19:58
uwielbiam takie mięsko.
Dorian 31.01.2013 09:03
apetycznie wyglada
Krystyna32 21.02.2012 00:53
pycha
banditka 27.04.2011 13:32
fajna
Edyta38 31.01.2011 07:47
smakowicie wygłada:)
eli_555 21.12.2010 23:19
szyneczka pycha
matii6 23.09.2010 21:46
super wygląda
Margo1 22.09.2010 16:12
Lubię szyneczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak