Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone kanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 8 szt
mleko 1 szkl
mąka 3 łyż
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyż
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: smażone kanie

kapelusze zalać melkiem na 30 min. Wyjac po tym czasie i oprószyć solą i pieprzem następnie obtaczać w rozkłoconym jajku mące i na końcu bułce. Smazymy na rozgrzanym maśle do miękkości

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 12.05.2012 17:54
tak jeszcze nie jadłam grzybków raczej często kupuje pieczarki wiec sobie wypróbuje z pieczarkami:)
ziutula
ziutula 19.07.2011 06:51
lepsze od schabowego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak