Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 szkl
grzyby suszone 40 dkg
cebula 8 szt
kapusta 1 szt
masło 15 dkg
só, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z grzybami

ryż gotujemy do miękkości i dodajemy do niego ugotowane i pokrojone drobno grzyby oraz podsmażoną cebulę doprawiamy do smaku. Wszystko razem mieszamy. Kapustę sparzamy z kazdego liscia scinamy nerwy i gdy liscie gotowe wrzucamy je do wody i gotujemy kilka minut do miękkości. Wyciągamy z garczka i nakładamy farsz i zawijamy juz nei gotujemy podajemy z sosem grzybowym i wtedy tylko je podgrzewamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.08.2013 14:53
Chętnie spróbuję. Zawsze robiłam gołąbki tylko mięsne.
berys18 19.04.2011 07:55
pyszniutkie gołąbki
agata1722
agata1722 31.01.2011 11:02
mniam aż nabrałam ochoty żeby je zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak