Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 2 szklanki
mięso mielone 1/2 kg
podgrzybki 1 kg
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
masło
bulion warzywny 5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybami

Kapustę obgotowujemy, odcinamy głąb. Oddzielamy liście.

Przygotowujemy farsz: ryż gotujemy na bulionie. Cebulę, grzyby kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Łączymy ze sobą wszystkie składniki farszu, doprawiamy do smaku aby farsz był pikantny. Przygotowanym farszem nadziewamy liście kapusty ... jak klasyczne gołąbki. Układamy w naczyniu do zapiekania, dajemy odrobinę tłuszczu i zapiekamy. Podajemy z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak