Mięsne piłeczki

Mięsne piłeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    15 gram
  • mięso mielone cielęce

    15 gram
  • mięso mielone wieprzowe

    15 gram
  • kajzerka

    1 sztuka
  • mała cebulka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • szczypiorek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie i wycisnąć. Cebulkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Umyć i pisiekać szczypiorek, 3 duże łyżki posiekanego szczypiorku powinno wystarczyć. Dodajemy szczypiorek, cebulkę, kajzerkę i jajko do mięsa. Wyrabiamy. Doprawiamy do smaku. Formujemy małe kuleczki i smażymy na rogrzanym ogniu aż się zarumienią. Dobrze komponują si8ę z ziemniaczkami i sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

09.09.2011 15:34
a można taką piłeczką gola strzelić

agata1722

26.05.2011 20:27
to znakomita przystawka do wieczornej imprezki

cukiereczek

08.08.2010 08:57
Na obiad i nie tylko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat