Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane jajkiem i rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory świeże 4 sztuki
jajko 2 sztuki
Wędzona ryba 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane jajkiem i rybą

Wędzoną rybę rozdrobnić.Pomidory przekroić na pół, usunąć łyżeczką środki -wraz z pesteczkami. Wykrojone środki odsączyć z nadmiaru soku, posiekać.
Roztrzepać jajka, posolić i przyprawić. Usmażyć na rozgrzanej patelni wraz z miąższem pomidorów i wędzoną rybą.

W rozgrzanym piekarniku przypiec krótko puste połówki pomidorów-wraz ze skórką. Wyjąć, napełnić usmażonym jajkiem, podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak