Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa malinowa do lodów

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

malin 1 szklanka
cukier kilka łyżek
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa malinowa do lodów

Do niedużego garnuszka lub rondelka wrzucić szklankę owoców, dwie łyżki cukru, oraz dolać dwie łyżki wody. Podgrzać na gazie, uważając aby nie przypalić. Rozdrobnić, przetrzeć przez sitko, aby uzyskać jednolitą masę.
Podawać z lodami, deserami, naleśnikami itp. Można posypać świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Uwu girlll 14.12.2023 19:51
Oke przepis
iwona332 15.07.2011 12:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak