Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty do popicia :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 kostki
woda 1,5 l
czosnek 1 ząbek
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
burak ćwikłowy 1 kg (obrane i pokrojone)
burak ćwikłowy 1 szt. (utarta na surowo)
cebula 1 szt.
wołowina 30 dag, rosołowa
indyk 1/2 kg porcji rosołowej
marchew 3 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/8 szt.
por 1/2 szt.
grzyby suszone 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty do popicia :

Esencjonalny barszcz czerwony czysty tradycyjnie podawany jest w towarzystwie pasztecików, krokietów, diablotek , pierożków itp. Doskonały na wszelkiego rodzaju przyjęcia do podania późno wieczorem .Istnieje wiele odmian takiego barszczyku .
Mięso , warzywa , przyprawy , buraki zalać wodą. Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić . Doprawić sokiem z cytryny , pieprzem mielonym , majerankiem . Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku ( nabierze ładnego czerwonego koloru ).

Podawać w bulionówkach lub filiżankach .
Mięso obrać od kości i razem z warzywami i grzybkiem zmielić , a następnie użyć jako farsz do pierogów , krokietów lub naleśników .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 13.12.2011 22:08
ooooooooooooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak