Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 2-3 szt
żeberka wieprzowe 30-40 dkg
słodka śmietana 1 szkl
natka pietruszki 2 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
czosnek 1 ząbek
chrzan do smaku
Barszcz biały 1 op
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 22.09.2010 08:52
uwielbiam taki barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak