Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wolowina z bakłażanami po sofijsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
olej 1/2 szkl.
bakłażan 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wolowina z bakłażanami po sofijsku

oraz:2duże cebule,11/2łyzeczki soli,,łyżeczka pieprzu(Prymata),,łyżeczka cynamonu,2szklanki ugotowanego ryzu.
Bakłażan pokroic w półcentymetrowe plastry,usmażyć po obu stronachw 4 łyżkach oleju na rumiano.Przełozyc na talerzłyżką cedzakową .Na patelnie wlać resztę oleju,rozgrzac ,dodać pokrojone w paski mięso i posiekana cebulę.Doprawic solą,pieprzem,cynamonem.Smażyć 10min.stale mieszając.Zaroodporne naczynie wysmarowac tłuszczem,układać warstwami ryż ,mięso,i bakłazany.Warstwę wierzchnia powinien stanowic ryz.wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekac35min..aż do zrumienienia ryzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata.81 06.05.2010 10:14
wyśmienite ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak