Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortiglioni ze szpinakiem i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tortiglioni 250 gram
szpinak świeży 1 paczka
kapary 15 sztuk
śmietana 100 gram
cebula 1 sztuka
por 0,5 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
parmezan do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tortiglioni ze szpinakiem i kaparami

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z porem.
Gdy będą już miękkie dodać czonek, chwilę podsamżyć.
Dodać szpinak. Smażyć, aż cała woda ze szpinaku wyparuje, pod koniec dodać kapary, posolić, dodać gałkę i pieprz.
Zestawić z ognia i dodać śmietanę. Następnie wymieszać i na małym ogniu podgrzać.
Dodać ugotowany makaron i podgrzewając dokładnie wymieszać z sosem.
Na talerzu podawać posypane startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.03.2011 15:29
rewelacja
eli82 22.11.2010 17:19
super danie
m1monika 17.11.2010 20:55
muszę spróbować :-)
Natalia/tubisiek 11.10.2010 19:00
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak