Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 30 dag
czosnek 3 zabki
ser żółty 10 dag
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM

Ciasto naleśnikowe. 2 jajka - z jajek ubić pianę. żółtka miksujemy z mąką i mlekiem i szczyptą soli. Dodajemy białko i miksujemy. Ilość mleka i mąki dozujemy aby powstała delikatna masa jednolita. Ja dodaje jeszcze odrobinę wody gazowanej wtedy ciasto jest pulchniejsze.
Smażymy naleśniki na oleju.

Szpinak drobno siekamy i wkładamy na rozgrzaną oliwę. Wyciskamy czosnek przez praskę i dokładamy do szpinaku. Dusimy pod przykryciem.
Trzemy ser na tarce i na koniec dodajemy do szpinaku. Mieszamy aż ser się rozpuści.
Wkładamy do naleśników i zawijamy. Możemy posypać serem górę naleśników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 08.09.2011 15:41
szpinaku nie lubię
ewelinapac 04.01.2011 08:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak