Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
jabłko 3
cebula 1
czosnek 3 ząbki
mąka 5 łyżek
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkiem

Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka zaś czosnek przecisnąć przez praskę. Na maśle zrumienić cebulę dodać jabłka i czosnek. Smażyć na małym ogniu ok. 5 minut. Całość doprawiać do smaku. Wątróbkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju następnie przełożyć do jabłek i podlać ok. 5 łyżkami wody. Dusić ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak