Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z kurczaka 3 szt
papryka 1/4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki
olej do smażenia
grzyby leśne 7-8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z grzybami

Grzybki ugotować, odcedzić.
Cebulę pokroić drobno, papryką w paseczki i wrzucić na rozgrzany tłuszcz.
Kiedy cebula się zeszkli położyć wątróbkę i grzyby i smażyć na wolnym ogniu ok 7-10 min. W międzyczasie posypać do smaku przyprawami. A na koniec natką pietruszki.
Podawać do pieczywa lub na obiad z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 05.04.2013 11:46
pobudza kubki smakowe:)
Mysiunia 06.10.2010 17:10
kolejny dowód na to że wątróbka może byc pyszna:) osobiscie bardzo lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak