mus czekoladowy

mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    2 tabliczki
  • kremówka

    200 ml
  • serek mascarpone

    500 g
  • cukier puder

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić dolewając 50 ml kremówki. Po przestudzeniu wymieszać z serkiem mascarpone. Pozostałą śmietaną ubić z cukrem pudrem i dodać do czekolady. Wlać zapach. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Całość można udekorować keksem z bitej śmietany i posypać tartą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

21.12.2010 13:37
ten mus musi być dobry

Dorota76

29.07.2010 21:36
Musi być dobry brzmi nieźle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat