Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZNYCLE FASZEROWANE SEREM I ŻURAWINĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle 4 szt.
masło 4 łyżki
oliwa 100 ml
jaja 2 szt.
mąka 100 g
sól do smaku
żurawina
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
żółty ser 150 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: SZNYCLE FASZEROWANE SEREM I ŻURAWINĄ

Żurawinę namoczyć w przegotowanej wodzie minimum 30 min. Sznycle cieniutko rozbić, każdy posmarować masłem, rozłożyć równomiernie odsączoną żurawinę, a następnie na środku ułożyć plaster sera. Mięso zwinąć w roladę i oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Roladki panierujemy w mące, następne obtaczamy w roztrzepanym jajku, na końcu w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy na złoty kolor.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak