Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowe bezy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 75 g
kakao 30 g
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
białko 4
cukier drobny 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowe bezy

Cukier puder wymieszać z kakao, kawą i mąką kukurydzianą. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Białka ubić stopniowo dodając drobny cukier. Gdy piana będzie sztywna wsypać powolutku mieszankę kakao, kawy i miksować na wolnych obrotach przez kilka sekund. Powstałą masę wykładać łyżeczką na pergamin. Piec ok. 60 minut. Następnie zostawić bezy w wyłączonym piekarniku na ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 25.05.2012 21:58
sam nie robiłem
IlonaAlbertos 22.04.2012 20:36
Ciekawy pomysł.
Iwusia 10.10.2010 10:35
będę musiała skosztować, bo jeszcze takowych nie jadłam :)
Marcin46
Marcin46 12.09.2010 16:07
wow.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak