Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA Z CZARNEJ PORZECZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 3 l
cukier 1,2 kg
spirytus 1,5 l
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA Z CZARNEJ PORZECZKI

porzeczki oczyscic i włożyc do duzego słoja i zasypac cukrem. Codziennie potrzasać słojem by się sklarowała co jakiś czas odkręcać słoik by wypuscic powietrze. PO upływie 5 dni zlac spirytusem, wymiszac i odstaiwc na 3 tyg. Po tym czasie zlac sok o dodać wodę i jeszcze raz odstawic n a3 tyg. Po tym czasie przecedzic i rolac do butelek. Włożyć do piwnicy na ok 4 tyg by sie sklarowała i po tym czasie nalewka jest gotowa do picia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.07.2012 13:14
super
artur7 15.04.2012 07:04
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak