Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona kania

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kania 2 kapelusze
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat pol szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażona kania

Kanie dokladnie pluczemy.Kroimy w trojkaty i posypujemy sola do smaku.Kazdy kawałek panierujemy w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i obtaczamy w bulce.Smazymy z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.10.2011 23:17
Już od dawna nie jadam kani.
Anna146 27.08.2011 19:20
super sprawa taka kania
Goya 28.01.2011 23:54
bardzo dawno nie jadłam
Dorota76 23.09.2010 11:21
Uwielbiam takie kanie. Jak tylko mam kanie to takie robię
becia879 22.09.2010 10:04
mmm pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak